Изпъкнала радиаторна решетка, агресивни фарове и LED светлини, двоен ауспих и наистина масивни 20-цолови лети джанти - новото Audi Q3 веднага се превръща в претендент за титлата най-красив компактен SUV за 2018 г.

Вижте как изглежда новото Audi Q3 >> >> >>


Спрямо предходното поколение обаче размерите са се увеличили, като дължината е с 10 сантиметра повече. Това обаче означава и по-просторен багажник (между 530 и 675 литра в зависимост от позицията на задните седалки, без те да са сгънати) и по-удобен салон.

Инструменталното табло е дигитализирано и заето от 12.3-инчов дисплей, а на централната конзола може да се постави 8.8- или 10-инчов втори дисплей за навигационната и аудио системите. Самата конзола е доста елегантна, като има открояващи се хромирани и кожени елементи.

Клиентите с повече пари ще могат да поръчат и премиум аудиосистема на Bang & Olufsen, която включва 15 колонки с мощност от 680 вата.

Моделът ще има версии със системата за задвижване на всички колела quattro, а за задвижването се знае, че ще включва 2.0-литров турбиниран бензинов двигател с мощност от 230 к.с. и 258 Нм въртящ момент. Скоростната кутия ще е автоматичен 7-степенен S Tronic с двоен съединител.

Броят на системите за сигурност също е доста голям и ще включва система предупреждаваща за смяна на лентата, автоматична спирачка, система следяща страничния трафик, адаптивен круиз контрол и др.

Продажбите на новото Audi Q3 ще стартират този ноември, като все още няма яснота за цените.