Американската компания Hennessey ще покаже на предстоящия тунинг-фестивал SEMA-2017 в Лас Вегас пикап с 6 колела, развиващ мощност от 600 к.с. Машината е наречена VelociRaptor 6x6, като е построена на базата на модела Ford F-150 Raptor.

Вижте как изглежда Hennessey VelociRaptor 6x6 >> >> >>


Екстремният пикап с 6 колела е оборудван със специално окачване Fox, поставяно на автомобили, участващи в рали-състезания. Освен това автомобилът е получил допълнителни предпазни елементи по каросерията, по-големи предна и задна брони, спомагателна светодиодна техника и големи 20-цолови джанти със специални гуми.

Сериозно модернизираният автомобил има и други доработки, за да може да се справи с по-големите си размери и тегло. Сред тях са високоефективни спирачни механизми, произведени от компанията Brembo.

Задвижването на Hennessey VelociRaptor 6x6 е поверено на 3,5-литров мотор EcoBoost с 6 цилиндъра, който генерира 450 к.с. и 690 Нм въртящ момент. Експертите от Hennessey са „пипнали” двигателя и срещу доплащане от страна на бъдещите клиенти са готови да увеличат мощността до 600 к.с.

По-голямата мощност се постига с поставянето на нови турбокомпресори, на модернизирана изпускателна система и на доработен интеркулер. Препрограмиран е и електронният блок за управление на силовия агрегат.

Този пикап съвсем не е евтино удоволствие. Цените на Hennessey VelociRaptor 6x6 във версията с 600 к.с. стартират от минимум 295 000 долара. В тази сума влиза и стойността на стандартния „напомпан” пикап Ford F-150 Raptor.