Съживяването на означението DBS има за цел да осигури на клиентите на марката „незабравимо изживяване при шофиране и най-доброто ускорение в класа”, твърдят от британската компания.

Вижте снимки >> >> >>

DBS Superleggera е базиран на еволюция на олекотената алуминиева платформа на DB11, като моделът се предлага с режима на работа: GT, Sport и Sport Plus.

Задвижването е поверено на 5,3-литров V12 двигател с две турбини, който генерира впечатляващите 715 конски сили и 900 Nm максимален въртящ момент, които са налице между 1800 и 5000 об/мин.

Моторът задвижва задните колела чрез нова 8-степенна автоматична трансмисия на ZF, а механичен диференциал с ограничено приплъзване и векторно разпределение на тягата спомагат за по-предвидимото поведение на колата и по-ефективното подаване на газ и ускорение в завой.

С DBS Superleggera от Aston Martin обещават най-доброто от два свята: експлозивна динамика на суперавтомобил и изтънчения нрав на истински GT модел.

Максималната скорост на колата е електронно ограничена на 340 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,4 секунди.