BMW показа възродената линия 8-Series съвсем наскоро, но баварците вече приемат поръчки за модела си в Германия, Белгия и други страни. Базовият модел в Белгия ще се задвижва от 3.0-литров дизелов двигател в модификация 840d xDrive Coupé.

Вижте как изглежда BMW 8 Серия >> >> >>

Стартовата цена на спортното купе в страната ще бъде точно 102 000 евро, както показва пресният онлайн конфигуратор. Все още няма цени за България, но се очаква те да са доста близки до тези на останалите европейски пазари.

На разположение на клиентите ще бъдат няколко екстериорни цвята, както и джанти с размер до 20 цола. В интериора има стандартна и по-скъпа, луксозна кожа.

Ако изберете бензиновата 50i версия, то ще трябва да заплатите поне 130 000 евро. Разбира се, отново, това е цена за белгийския пазар.

Логично, моделът за конвейера разполага с малко по-опростен дизайн спрямо концепта 8-Series, но въпреки това основните характеристики на визията са запазени. Предната част е особено агресивна, радиаторната решетка с по-големи отвори, а отзад е следвана стилистиката на автомобили като актуалните 7-Series и 5-Series.

Добра новина е, че интериорът е доста по-различен от всичко останало, което познаваме от компанията. Централната конзола е широка и екранът за навигационната система не е позициониран като таблет над таблото, а е почти напълно вграден.

Зоната около скоростния лост също е оформена по нов начин, като там откриваме и бутоните за промяна на режимите на движение и други функции на автомобила. Нов е и 10.3-инчовия дисплей пред погледа на шофьора.

Засега се предвиждат само две моторизации, като върховата на този етап ще бъде M850i xDrive. Тя разполага със сериозно преработен 4.4-литров V8 битурбо мотор, чиято максимална мощност е 523 к.с., достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за само 3.7 секунди.

В Европа ще се предлага и дизелов модел - 840d xDrive, който има 3.0-литров мотор. Мощността е 315 к.с., които осигуряват ускорение до 100 км/ч за 4.9 секунди.

Продажбите на модела на Стария континент започват от ноември този месец.