По всичко личи, че Гурбангули Бердимухамедов е една много обичана и почти гениална личност. Той редовно печели изборите в своята страна с 98% и освен това е отличен ездач, стрелец, поет и писател, който е издал няколко книги, включително и научни трудове. Книгите на Бердимухамедов са толкова добри, че са част от задължителната учебната програма в страната.

В признание на безбройните му таланти, в столицата Ашхабад е издигната приживе гигантска златна статуя на президента.

Най-голямата страст на Бердимухамедов обаче са колите - той редовно дрифтира и участва в рали състезания. Всъщност дори на пистата туркменистанският президент е победител, без значение дали става дума за драг или по-традиционна надпревара.

Фактите говорят, че Гурбангули определено разбира от коли и мнението му не е за подценяване. Той е твърд привърженик на белия цвят и мрази неговият антипод - черният цвят... поради което в Туркменистан черните коли са забранени, а собствениците на подобни автомобили трябва да ги пребоядисат за своя сметка, ако не искат да се сблъскат с цялата суровост на закона.

Според непотвърдени данни, президентът на азиатската страна нямал добро мнение и за жените шофьори - от началото на годината на практика на жените е забранено да шофират, а при спирането им от полицай - книжката им се отнема.

Междувременно, в тежкия си и натоварен график, Бердимухамедов намерил време, за да... създаде кола.

Държавната информационна агенция разпространи клип, показващ как скицата на Гурбангули Бердимухамедов се претворява в способен офроудър. Във видеото президентът не пропуска да покаже безспорно добрите си шофьорски умения. Този път обаче той има важен спътник, помагащ му в навигацията - неговият син, който след време може да замени баща си зад кормилото.