Моделът ще използва агрегата на прототип от световния шампионат за издържливост.
Спортното подразделение на Toyota - Gazoo Racing, потвърди плановете на производителя да пусне в серийно поризводството хиперколата GR Super Sport Concep. Прототипът с мощност 1000 к.с. бе представен на автосалона в Токио тази година, а сега се намира на пистата в Льо Ман, където се провежда легендарното 24-часово състезаниe, предава Automedia.

Хиперколата със задвижване на четирите колела ще получи изцяло карбонова конструкция, като ще се задвижва от хибриден силов агрегат. В неговата основа e 2,4-литров битурбо мотор с 6 цилиндъра. Същияг агрегат се използва и от спортния прототип Toyota TS050 Hybrid, който участва в световния шампионат за издържливост (WEC).

Засега японците не разкриват друга информация, но се предполага, че този болид след 2 години ще се влючи именно в шампиотата WEC. През 2020 г. правилата на надпреварата ще бъдат променени, което ще позволи н него да участват машини, приличащи до голяма степен на серийни модели.

През тази година заводският тим на Toyota участва в „24 часа на Льо Ман” с прототипите TS050 Hybrid. Двете машини на японците спечелиха квалификацията и стартират от първите две места.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Toyota


Нови автомобили