Това обяви прездидентът на компанията Стефано Доменикали пред журналисти и допълни, че моделът трябва да е готов до 2024 г.

Шефът на марката не разкри подробности за платформата, на която ще бъде изграден новият модел, но все пак уточни, че не става дума за електромобил. Машината ще получи система за задвижване на четирите колела, като трябва да бъде готова за серийно производство през 2024 г.

Вижте как може да изглежда моделът >> >> >>


На автосалона в Париж през 2014 г. италианците представиха хибридното купе със задно предаване Asterion (на снимките). Автомобилът получи агрегат, в който влизат 5,2-литров V10 и 3 електромотора. Общата мощност на системата е 910 к.с., като се очаква именно този вариант да бъде използван за бъдещото Gran Turismo.

За последно Lamborghini произвежда серийно Gran Turismo преди 50 години. Това е моделът 400GT, който използва схемата 2+2 места и е с предно разположен двигател. Машината разчиташе на атмосферен 3,9-литров двигател с 320 к.с.

Като основни конкуренти на бъдещия модел са Ferrari Portofino и GTC4Lusso, които също са с две врати. Според информациите, в Lamborghini обаче се целят и в германския лифтбек Porsche Panamera.