По-късно през деня ще бъде проведена среща на шефовете на корпорацията с инвеститори, на която ще бъде очертан следващия 5-годишен план.

Часове преди това да се случи вече изтече информация за част от промените при Alfa Romeo. Най-голямата новина тук е, че в близко бъдеще ще видим възраждане на легендата GTV.

Вижте как изглеждаше последната Alfa GTV >> >> >>


Това ще стане чрез нов спортен модел с две врати, който ще се базира на Giulia и ще разполага с хибридна мощност от над 600 к.с. Говори се, че 2.9-литровият битурбо мотор на версията Giulia QV ще бъде подсилен със система ERS, подобна на тази във Формула 1, която ще вдигне пиковата мощност до невероятните 641 к.с. Ако тези характеристики се потвърдят, то моделът може да се превърне в едно от най-бързите предложения на пазара, предава Autoclub.

Освен това, 8C също ще се върне на пазара. В началото на следващото десетилетие нова суперкола от италианците ще използва същото име и ще заложи на високотехнологична карбонова конструкция, средноразположен двигател с две турбини и повече от 700 к.с. Помощ при ускорение ще оказва електрическа тяга, която ще се изпраща до предните колела. Италианците обещават ускорение от място до 100 км/ч за под три секунди.