Когато Citroen пусна на пазара C4 Cactus, французите обясниха, че моделът не се явява директен заместитен на популярния хечбек С4. Въпреки това, до момента нямаше планове хечът да бъде възроден с ново поколение, предава Autoclub.

Сега обаче става ясно, че марката планира да възроди един от най-популярните си модели в близкото минало с нова генерация, която ще видим не преди 2020 година.

Това става ясно от интервю на боса на бранда, Линда Джаксън, за онлайн изданието Autoweek, в която се потвърждават слуховете за нов С4.

В миналото, С4 споделяше своята платформа с аналогичния модел в гамата на Peugeot, 307 или 308, като същото се очаква да се случи и с новия автомобил. Peugeot планира наследник на сегашния 308 за новото десетилетие, което съвпада с графика на Citroen.

Не е изключено в най-скоро време да видим най-накрая и нов С5, който да се базира на пресния eugeot 508. Джаксън коментира, че седанът е особено важен за китайския пазар, а завръщането му в Европа също може да изиграе положителна роля за развитието на марката.