Напоследък усилено се заговори за банкрут на Tesla, но финансови експерти прогнозират, че това едва ли ще се случи, тъй като компанията на Илон Мъск се ползва със солидна държавна подкрепа. Във фирмата обаче стават сериозни размествания и някои от топмениджърите започват да напускат кораба.

Новината за напускането на члена на ръководството на Tesla Матю Сквол се появи като гръм от ясно небе. По информация на The Wall Street Journal той отива директно при конкурентите от Waymo - дъщерна компания на Google, занимаваща се с разработка на автономни коли.

Според WSJ напускането на Матю Сквол е свързано с двете ПТП-та с електромобили Tesla, движещи се в автономен режим. Сквол отговаряше за взаимодействието с националното управление на САЩ по безопасност на транспорта.

Преминаването на Сквол в конкуренцията изненадващо съвпадна и с принудителното излизане в отпуск на главния инженер на Tesla Дъг Филд. Аналитици от Bloomberg прогнозират, че ако в съвсем близко бъдеще Tesla не привлече отнякъде допълнително финансиране ще остане, без каквито и да е средства, а и както се вижда - без някои от най-ценните си служители.