То ще се състои на 15 юни, като по този начин на практика се потвърждават спекулациите относно дебюта на машината от миналия месец.

Баварците пуснаха и първо предварително изображение за модела, което показва 8-ма Серия на заден план до състезателния М8 GTE. Наследникът на 6-Series е разработен успоредно със състезателния автомобил, който ще се впусне в 86-тото издание на надпреварата във френския град, предава Autoclub.

Очаква се BMW да започне серийното производство на възроденото купе 8-Series през втората половина на 2018 година. Както по-рано тази година стана ясно, монтажът на ексклузивния автомобил ще бъде организиран в Динголфинг (Германия).

От компанията най-накрая са преработили значително и 4.4-литровия си "осмак", като резултатът са допълнителни 67 конски сили и 100 Нютон метра върящ момент. Пиковите стойности в купето ще достигат 523 к.с. и 750 Нм, като моторът не е станал по-тежък от предишното поколение.

Силата ще се пренася от предно разположения V8 мотор до всички четири колела посредством оптимизирана 8-степенна автоматична трансмисия и xDrive система за двойно задвижване. BMW обещава по-бърза и точна смяна на предавките отпреди.

8-Series Coupe ще влезе в продажба до края на годината, а също в оставащите месеци на 2018 г. би трябвало да видим и абсолютният флагман М8.