Японският производител Toyota разработва изцяло електрическа версия на компактния кросоувър CH-R, съобщава изданието Autocar, като се позовава на информация от представител на компанията. Електромобилът ще стъпи на пазара през 2020 г. заедно с хибридни версии на моделите Corolla и Levin, предава Automedia.

Трите коли ще се продават предимно в Китай, като тази на ток ще получи комплект литиево-йонни батерии, разположени под пода. Електрическият кросоувър ще има пробег от около 300 км с едно зареждане.

През 2022 г. Toyota ще предложи и електромобил с по-голям пробег и със система за бързо зареждане. В неговата основа ще бъде изцяло нова платформа, като за модела са предвидени и батерии от ново поколение, които ще могат да се зареждат от специална станция само за няколко минути.

Този модел ще се появи още същата година на японския пазар, а след това ипри дилърите на марката в Европа, като целта му е да се конкурира с електромобилите на Tesla и Nissan, които в момента доминират на Стария континент