Официално, новият мандат на Владимир Путин ще започне на 7 май, съобщава РИА Новости. Агенцията припомня, че само преди седмица министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров е потвърдил техническата готовност на автомобила за участие в тържественото мероприятие, предава факти.бг.

РИА Новости, която е част от руския държавен медиен гигант "Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания" (ВГТРК) и трудно може да бъде обвинявана в разпространяването на сензационни жълтини на такава тематика, се позовава на свой източник, според когото режисьорът на церемонията по встъпване в длъжност в последния момент е отказал да включи новата лимузина на Путин в тържествата. Новият стар президент на Русия най-вероятно ще поеме към четвъртия си мандат с добре познатата S-Klasse Pullman, която използваше досега.

Проектът "Кортеж" за нов автомобил за кремълския елит стартира през 2012 г. и до този момент по различни оценки е погълнал между 12 и 24 млрд. рубли (€159-€319 млн.).

"Путинмобилът" трябваше да бъде готов още в края на 2016 г. Впоследствие представянето му бе отлагано нееднократно с обещанията, че първоначалният план да дебютира по време на инавгурацията на новия руски президент през 2018 г. ще бъде осъществен на всяка цена.