Tourist Auto Show (TAS) е новаторски проект, акцентиран върху туристическия бранш със специфични автопаркове, както и широкият кръг лични, корпоративни, общински и други потребители на автомобили с разнообразно предназначение.

Шоуто ще се проведе на две последователни събития по 4 дни всяко, в Бургас и Варна, съответно от 19 до 22 април и от 26 до 29 април - на паркингите пред магазини „Метро”.

Вижте част от автомобилите, които ще можете да видите на шоуто >> >> >>



Новият A8 е първият серийно произвеждан автомобил, разработен специално с цел високо автоматизирано управление. Пилотната система Audi AI за движение в натоварен трафик и в задръстване поема управлението в условия на бавно движение с до 60 км/ч на скоростни пътни отсечки и магистрали, където двете основни платна за движение са разделени с физическа преграда. Системата се активира с натискане на бутона AI на централната конзола.

Пилотната система за натоварен трафик и задръстване потегля, ускорява, управлява и спира напълно самостоятелно, като в това време водачът може и да не наблюдава постоянно автомобила. Tой има възможност да пусне волана за неограничен период от време и в зависимост от изискванията на националното законодателство в съответната държава, да съсредоточи вниманието си върху други дейности, които автомобилът му предоставя, като например гледане на телевизия на екрана на арматурното табло.

А8 се отличава с мощно присъствие – както в стандартната си версия с обща дължина 5,17 метра, така и във варианта A8 L с неговото удължено с 13 сантиметра междуосно разстояние. Отлично балансираните пропорции подчертават в еднаква степен всяко едно от колелата, а мускулестите форми над арките на калниците на свой ред дават визуален израз на задвижването quattro. Погледната отстрани, комбинацията от изправенатапредна част в силуета и леко наклонената задна част създават видимо напрежение.

Флагманският модел демонстрира ярко своята идентичност денем и нощем, привличайки вниманието както върху впечатляващите HD Matrix LED предни светлини с лазерна технология на Audi, така и към светлинната LED лента в задната част, съчетана със задните светлини с OLED технология.

Новото поколение Audi Q5 съчетава динамиката на лекия автомобил с гъвкаво вътрешно пространство и множество практични решения за ежедневието и свободното време. В процеса на обновление на модела, инженерите на Audi са се постарали да подчертаят още по-силно тези характерни черти на своя динамичен SUV модел – в дизайна, при инфоразвлекателните системи, в електрониката за подпомагане на водача и при двигателите. Версията Audi Q5 hybrid quattro впечатлява със своя извънредно нисък разход на гориво, а обновената гама на модела се увенчава от новия SQ5 TDI – първият в историята на Audi S-модел с дизелов двигател.

Еднакво добре подготвен както за приключения отвъд предела на асфалтираните пътища, така и за предизвикателствата на градската джунгла – Audi Q2 е един истински универсален талант. Със своята младежка, провокативна стилистика, както и с широк обхват от най-модерни технологии, моделът запленява сърцата на публиката. Още от пръв поглед Q2 прави впечатление с мускулестата си визия. Със своя широкоплещест силует с ясно изразени ръбове автомобилът излъчва самоувереност и енергичност. Възможностите за свързаност, инфо-развлекателното оборудване и системите за подпомагане на водача са на нивото на луксозния клас.

Новият Audi А5 има усъвършенствана външност и високи технологии навсякъде. Новото поколение на A5 Coupе е атлетично, динамично и елегантно. Неговият дизайн върви ръка за ръка с усъвършенсваната аеродинамика. От технологична гледна точка новият A5 впечатлява с изцяло нова ходова част, мощни двигатели и новаторски възможности, удобства и електронни системи за подпомагане на водача. Перфектно балансираните пропорции на каросерията с дълъг преден капак, издължено междуосие и къси надвеси в предната и задната част подчертават спортния дух.

Висококачествените материи и тапицерии в богата цветова гама осигуряват особено приятна атмосфера и подчертават престижния характер на модела от среден клас. Допълнително предлаганото индиректно осветление подчертава вътрешното оформление с гама от 30 на брой регулируеми светлинни нюанса.

Новото A5 Coupе демонстрира и нов еталон в своя клас по отношение на акустичната среда – акустичния комфорт в купето на модела е почти сравним с този на представител на луксозния клас.

За TouristAutoShow

След дългогодишно прекъсване се възстановява традицията на регионалните автомобилни изложения. Шоуто ще се проведе на две последователни събития по 4 дни всяко, съответно в Бургас от 19 до 22 април - на паркингите пред магазини „Метро”, и във Варна от 26 до 29 април - на паркингите пред магазини „Метро”= За момента има потвърждение от следните марки:

За Бургас - Peugeot, Isuzu & Piaggio Commercial Vehicles, премиерният Scania Touring, Citroën , Hyundai, Ford, Great Wall ,Suzuki, Кемпер Laika.

За Варна - Mercedes-Benz, Mitsubishi, Jeep, Peugeot, Isuzu & Piaggio Commercial Vehicles,премиерният Scania Touring, Ford ,Hyundai, Opel, Audi, Iveco, VW, Renault & Dacia, Кемпер Laika.

Място на провеждане – паркингите пред магазини „Метро”, които са утвърдена локация за пазаруване с добра инфраструктура и лесен достъп. TAS по същество е платформа, която позволява директна комуникация едновременно с две целеви групи потребители – за лично ползване и за бизнес, институционални купувачи, заинтересовани от обновяване на своя автопарк при преференциални условия и чрез преки контакти.

Туристическият и ресторантьорският бранш са един от най-бързо развиващите се и динамични отрасли у нас, като отбелязаният значителен ръст изисква обновяване на автомобилния парк успоредно с непрекъснатото реновиране на хотелите, ресторантите и заведенията.

Участниците развиват пазарните си позиции и излизат с новите си предложения към потенциалните купувачи непосредствено преди началото на туристическия сезон, включително със специално разработени за посетителите на TAS оферти.

Спонсор на събититето - Уникредит Лизинг, които ще имат специални условия за покупка на автомобили по време на изложенията.

Партньор на изложенията във Варна и Бургас е и Петрол, като специално за изложенията са предвидени безплатни карти за гориво с до 10 ст. Отстъпка на литър за всички посетители.

Друг интересен участник в изложенията е СБА, които ще предлагат атрактивни условия за членство.

Посетителите ще имат възможност за тест драйв на някои от моделите на място. Работно време на изложенията от 10,00 до 18,00 часа на паркингите на магазини Метро в града.