На първо място интересен е фактът, че смяната в поколенията при возилото идва в момент, в който джипката продължава да регистрира покачващи се продажби и все по-голям интерес от страна на потребителите по целия свят.

Вижте как изглежда новата Toyota RAV4 >> >> >>



Японците базират новата машина на платформата TNGА, като променят с малко размерите - сега колата е съвсем малко по-къса, но междуосието и общата широчина нарастват. Благодарение на по-голямото разстояние между колелата, надвесите отпред и отзад са леко скъсени. Срещу допълнително заплащане ще се предлага двуцветна шарка за каросерията.

Засега не са ясни всички детайли около задвижването. В САЩ ще продължи да се предлага познатия на местния пазар 2.5-литров бензинов мотор, но той получава нова 8-степенна автоматична скоростна кутия. Налице от 2019 г. ще бъде и хибридна система, но все още няма точни данни и за двата агрегата. Предстои да станат ясни и предложенията за Европа.

Продажбите на новия RAV4 започват от тази зима. Скоро ще станат ясни и цените, както и различните нива на оборудване и екстрите, които те предлагат. От сега се знае, че серийно машината ще получи доста нови системи за сигурност.