Това бе поводът за проведената днес среща между служители на отдел „Пътна полиция” – СДВР, представители на Столична община и местните мотоклубове.

Комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция“ –СДДВР припомни основното правило за безопасност на пътя - „Да спазваме закона за движение по пътищата и да се съобразяваме с другите участници в движението“.

С пожелание за по-малко пътни произшествия вицепрезидентът на столичния мотоклуб „Джентълмен” Емил Матев призова за взаимно уважение на пътя, толерантност и дисциплина.

Директорът на дирекция “Сигурност“ към Столичната община Кристина Лазарова уточни, че организацията по откриването е координирана и оповести, че маршрутът ще започне от Храм-паметник „Св. Александър Невски” по ул. „Оборище“, булевардите „Васил Левски”, ”Цар Освободител”, „Цариградско шосе”, „Алея Яворов”, „Никола Вапцаров”, ”Черни връх” и ”България” до пътен възел Бояна, където празникът ще продължи.

Предоставената от отдел „Пътна полиция“- СДВР статистиката сочи, че за 2017 г. пътнотранспортните произшествия с участие на мотоциклетисти са с 20 по- малко в сравнение с 2016г., загиналите са с един по- малко, а ранените с 24. От началото на тази година произшествията с мотори са две с двама ранени.

Практиката на пътните полицаи показва, че традиционно през топлите месеци от май до септември се наблюдава сравнително увеличение на инцидентите с мотористи и мотоциклетисти.

Добрата екипировка и внимателното предприемане на маневри по пътното платно биха намалили пътнотранспортните произшествия и травмите от тях, единодушни бяха всички.