Тази цел беше обявена по време на салона в Женева от главния изпълнителен директор на компанията Пауло Пининфарина, който намекна, че стратегията за лансиране на луксозни електромобили от компанията, се ползва с пълната подкрепа на собственика Mahindra, предава autoclub.bg.

Разликата с Aston Martin или Rolls-Royce ще е, че в момента италианците нямат производство и ще стартират на чисто, докато за британските компании засега планираните електрически модели допълват традиционната им гама.

В същото време Pininfarina има сериозен опит що се отнася до производството на автомобили. Компанията произвежда базирания на FIAT 124 модел Spider от 1982 до 1985, а след това и различни модели на Alfa Romeo, Ford и Mitsubishi.

Mihindra купи Pininfarina през 2015 година, като тогава се появи информация, че индийският гигант е платил 170 милиона долара за известната италианска дизайнерска компания.

Предполага се, че официалното обявяване на бъдещите производствени планове на Pininfarina ще се случи на 14 април, по време на състезателния уикенд във Формула Е в Рим. Mahindra участва в световния шампионат с електрически болиди от самото му начало и индийците също развиват технологии за електромобили, които ще се използват от Pininfarina.