За никого не е тайна, че Toyota вече подготвя нова Corolla. Този път говорим за изцяло ново поколение на модела, което ще се базира на новата платформа TNGA и ще донесе доста подобрения, а не просто за фейслифт, предава autoclub.bg.

За голяма част от подобренията можем да съдим по току-що дебютиралия нов Auris. Дизайнът до голяма степен ще бъде споделен между двете, а очакваме сериозни прилики и под ламарините.

Вече познатият ни независим дизайнер Клебер Силва е използвал част от характерните линии в новия Auris, за да създаде виртуално изображение на следващата Corolla. Макар и засега да е трудно да кажем дали наистина седанът ще бъде толкова атлетичен и агресивен, рисунките на Силва до голяма степен съвпадат с това, което сме виждали от шпионски снимки на прототипи.

Няма да е изненада, ако новата Corolla също получи две хибридни задвижвания, както Auris. При хечбека вече имаме 1.8- и 2.0-литрови хибридни системи, като първата е с цел по-икономично шофиране, а втората цели да доставя повече емоции зад волана.