Японските пощи започнаха да тестват безпилотни автомобили по градските улици за доставка на кореспонденция между пощенските отдели.
До 2020 г. компанията, която изпитва сериозни кадрови проблеми поради недостига на шофьори, смята да въведе в действие автономна система за доставката на поща, съобщи агенция "Киодо", цитирана от Automedia.bg.

Преди няколко дни пред седалището на компанията в Токио се проведе презентация на първия безпилотен автомобил, боядисано във фирмения яркочервен цвят и с логото върху предния капак.

В първите си тестове той ще трябва да измине около 2 км от централата на компанията до клон в Гинза - търговски квартал и културен център на японската столица. По пътя си колата трябва да спре, за да имитира товарене и разтоварване на пощата. По време на тестовете служител на компанията ще седи в автомобила в случай на непредвидени обстоятелства.

Според президента на японските пощи Кунио Йокояма безпилотните автомобили ще помогнат за по-бързото разнасяне на пощата и ще намалят разходите на компанията.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили