Той е последният автомобил на марката от Острова, снабден с 4,8-литров V8 двигател на BMW.

Британският производител на класически автомобили Morgan изпраща в пенсия модела Aero 8 - с 50-годишен юбилей, но това ще стане по впечатляващ начин – последните 8 бройки ще са версия GT.

Вижте снимки >> >> >>



GT вариантът се появи през 2015 г. по време на развитието на последната серийна версия на Aero 8, но досега нямаше монтирани такива автомобили. Последните 8 коли отново ще бъдат сглобени на ръка и ще получат интересни допълнения – внушителни отвори за отвеждане на горещия въздух в задната част на предните калници, както и голям дифузьор под задната броня. Това са все решения, заети от състезателната програма на Morgan в GT3 от близкото минало.

От компанията потвърдиха, че вече са намерени купувачи за всичките осем коли, като клиентите са получили възможност да си поръчат индивидуални решения за интериора и оформянето на автомобила. Според Morgan, Aero GT ще е най-екстремният сериен модел на марката – задвижването му е поверено на 4,8-литров V8 двигател, идващ от BMW и 6-степенна механична трансмисия.

Максималната скорост на автомобила е 372 км/ч при 502 Нм въртящ момент, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,5 секунди. BMW вече не произвежда въпросния двигател, така че това ще бъде и последният случай при който този мотор ще се използва в нов автомобил на Morgan.