Това съобщи изданието Auto Express, като се позовава на свои източници от чешката компания.

Това ще бъде първият модел в историята на чешката марка, оборудван с хибридна система PHEV, която се зарежда от електропреносната мрежа. Флагманът на Skoda ще получи силовия агрегат от VW Passat GTE, който включва бензинов турбомотор 1,4 TSI с мощност 154 к.с. и електромотор със 114 к.с. Скоростната кутия е DSG, предава Automedia.bg.

Сумарната мощност на задвижващата система е 215 к.с. Само на електричество тази версия на Superb ще изминава до 70 км. Това е с 20 км повече от Passat GTE, като е постигнато с поставянето на по-мощна батерия – с капацитет 13 кВт/ч.

Според Мартин Хръдлика, шеф на отдела за разработка на силови агрегати на Skoda, средният разход на хибридния Superb ще бъде в рамките на 1,6 л/100 км. Освен това Superb PHEV ще бъде по-екологичен и по-бърз от немския си брат, който с този агрегат ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди и развива 220 км/ч.

В Skoda смятат да използват хибридната система и за други свои модели. Първият, който ще получи агрегата след Superb, е кросоувърът Kodiaq. На по-късен етап подобни версии ще имат Karoq и Octavia.