Първият Storm се появи през 1993 година, а сега компанията от Кеймбридж подсказа, че може да представи второто поколение на супер модела, който отново ще използва двигател от Jaguar, предава autoclub.bg.

„Поглед в бъдещето на Lister...Storm II”, написа в Twitter шефът на Lister Лорънс Уитакър и публикува рендър на бъдещия модел.

Преди него Lister ще представи модела Lightning, който е базиран на Jaguar F-Pace, като се очаква, че Storm II ще получи 7,8-литров V12 мотор, също от Jaguar, като мощността му ще е около 1000 конски сили.

Според изтекла от Lister информация, максималната скорост на Storm II ще е над 400 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч ще е под 3 секунди.

Плановете са Lister Motor Company да лансира „нормална” и състезателна версия на Storm II, като производствената серия ще е достойна за супер автомобил – 6 коли на година. Цената също ще е супер висока – около 2,8 милиона долара на кола.

Но за да се реализира този проект от Lister ще трябва да намерят нови инвеститори, които да осигурят свежи пари, за да може британската компания да се върне на пазара на хипер автомобили.