Италианският производител Manifattura Automobili Torino (MAT) се споразумя с New Stratos Gbr за възраждане на спортния автомобил Lancia Stratos чрез нова супер лимитирана серия. Тя ще бъде показана във финалната си серийна форма по време на изложението в Женева в началото на следващия месец, предава autoclub.bg.

Тук става дума за модерен наследник на возилото, който няма да носи логото на някога легендарната фирма. Предвижда се производството да бъде силно ограничено до само 25 бройки.

Засега техническите детайли не са много, но се споменава мощност от около 550 к.с., както и специално настроено спортно окачване. Най-любопитната част е, че се готви и версия Safari, която най-вероятно ще носи рали гени.

Създателите на машината я показаха за първи път през 2010 година, като тогава тя се базираше на Ferrari F430 Scuderia и използваше 8-цилиндровия атмосферен модел на суперколата.

Предстои да видим дали той ще продължи да се използва от проекта, но очакванията са, че V8-кът ще бъде заменен от нов турбо агрегат.