Германската компания Mercedes-Benz публикува видео на страницата си във Facebook, в което напълно разкрива дизайна на наточената модификация на най-новия CLS.
Немците все още не са разкрили никакви технически характеристики, но от названието на модела - AMG CLS 53 4Matic+, се разбира, че той е снабден с фирмената 4х4 система, която се използва и в наточения седан AMG E 63, предава факти.бг.

Системата за предаване на момента към четирите колела позволява до 100% прехвърляне на тягата към предния и към задния мост. От компанията заявиха, че средният разход на AMG CLS 53 4Matic+ е 8.4 литра на 100 километра пробег.

По-рано от Mercedes съобщиха, че 53-ката на CLS ще се оборудва с хибриден силов тракт, в основата на който е заложен бензинов шестцилиндров двигател с мощност 503 конски сили.

Още нещо любопитно, което вече е известно е, че това ще е най-мощната версия на CLS и от компанията няма да пуснат вариант с индекс 63. Неговото място ще бъде попълнено от AMG GT4, която ще се бори за клиенти с Porsche Panamera.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Mercedes-Benz


Нови автомобили