Засега няма точна дата за премиерата, но нови факти около промоционалната кампания за модела разкриват, че може би това ще бъде 15 февруари, предава autoclub.bg.

Как ще изглежда новото Audi A6 >> >> >>


Немците подхождат нетрадиционно към появата на модела, като ще използват услугите на артисти от целия свят за създаването на промо видео. Те ще бъдат поканени да се запознаят с колата на 15 януари и ще разполагат с точно един месец за създаването на материала.

Именно 15 февруари е датата, на която своеобразният конкурс прикюлчва, а според няколко водещи автомобилни сайта това спокойно може да означава, че тогава ще видим возилото в пълния му блясък.

Новото поколение Audi A6, както по-големия брат А8, ще разполага със система за безпилотно каране. Автопилотът ще работи при скорост до 60 км/ч на магистрала и на пътища, където има мантинела между двете платна за движение. Функцията на автономно управление се активира с бутон на централната конзола с надпис AI.

Публичната премиера на прекия конкурент на петата серия на BMW и Е-класата на Mercedes най-вероятно ще се състои на Автосалон Женева 2018 през март. Както и преди, колата ще се предлага и във версиите Avant и Allroad. Моторната гама ще включва 4-цилиндрови бензинови и 6-цилиндрови дизелови двигатели. Ще има хибридна модификация, а е възможно германците да пуснат и напълно електрическа версия.