За 2018 година е предвиден дебютът на удължената версия на най-малкия кросоувър на Audi – Q2.
Новата версия очаквано ще получи името Q2 L и ще ексклузивно за китайския пазар.

Според последните информации от компанията обаче, тази версия може да се сдобие и с изцяло електрическо задвижване, като вариантът E-Tron също ще е само за пазара в Китай, предава autoclub.bg.

Вижте как изглежда европейското Audi Q2 >> >> >>В момента няма нищо потвърдено за проекта за електрическия кросоувър, включително и името Q2 L E-Tron, но се предполага, че електромобилът ще получи батерии, които ще му осигурят пробег от 500 километра с едно зареждане.

Обикновеният Q2 излиза на пазара в Китай с три бензинови двигателя: 3-цилиндров 1.0 TSI и 4-цилиндровите 1.4 и 2.0 TFSI. Трансмисиите са 6-степенна механична или 7-степенен автоматик с два съединителя. Серийно Q2 ще се предлага с предно предаване, а по-скъпите версии ще имат и Quattro задвижване на четирите колела.

Все още не са потвърдени и размерите на версията на Q2 с удължена база, като се предполага се, че става въпрос за поне 5 сантиметра увеличаване на колесната база. Китайците са известни с предпочитанията си към модели с дълга база, включително и при компактните модели.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Audi


Нови автомобили