Журналист от в. Welt разви 180 км/ч на магистрален участък без ограничение на скоростта по време на тест на новата Lada Vesta.
Vesta се продава в Германия от лятото и все повече тамошни издания изпробват качествата и недостатъците ѝ.

Щефан Анкер тествал модификацията с 1.6-литров двигател с мощност 106 к.с. и роботизирана трансмисия, чиято максимална скорост по паспорт е 178 км/ч.

Журналистът отбелязва, че това е много за бюджетен автомобил, но се оплаква, че "ладата" не държи добре траектория при висока скорост "или заради недоизпипаната аеродинамика, или заради окачването", предава факти.бг.

Немецът недоволства и от работата на роботизираната трансмисия. Според Анкер превключването на предавките става с голямо забавяне, изпреварването е неудобно и изобщо "такава скоростна кутия би избрал само човек със здравословни проблеми".

Сред плюсовете на Vesta са споменати отличната видимост от мястото на водача, каквато не предлагал нито един конкурент, просторният салон, удобните седалки и самобитният страничен дизайн.

Щефан Анкер смята Vesta за съперник на Skoda Rapid, Fiat Tipo и Dacia Logan MCV (в Германия седанът не се продава), но намира цената ѝ за висока на фона на румънския модел.

Други тестове показват, че Vesta е доста стабилна, като за сегмента си, в завоите.

stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Lada


Нови автомобили