Ако си представим, че светът ще преживее глобална ядрена война, то лесно можем да заключим, че след нея всичко ще е много различно. Доставките на петрол ще са спрени, защото цялата петролна промишленост ще е унищожена. Унищожени ще са и предприятията, които могат да я възобновят, а най вероятно дори и автопроизводителите.

В такъв свят няма да има има място за новите и скъпи технологии. Първият век след Третата световна война ще премине в борба за оцеляване със суровите условия. А в суровите условия, ще оцелеят само най-суровите технологии.

Потребителят на YouTube Techno Rebel явно е размишлявал над тези проблеми и е стигнал до извода, че при такива обстоятелства парният двигател ще направи своето завръщане.

Руснакът е създал парен мотоциклед, парна лодка, а най-автомобилният му проект е парен автомобил - триколка. Благодарение на парата, това доста любопитно превозно средство може да се задвижва 20 минути, но зареждането след това ще бъде много лесно - в Сибир е пълно със сняг и дървесина, които лесно могат да се превърнат в пара.