BMW представи програма за развитието на гамата си от хибриди и електромобили до 2025 г.
Планът включва общо 25 нови модела, най-интересният от които ще бъде снабден с 3 електромотора с обща мощност над 800 к.с. и ще може да изминава до 700 км с едно зареждане.

12 от 25-те новости в програмата ще бъдат чисти електромобили, а останалите ще имат комбинирано задвижване. Първият модел от амбициозния план е представеният преди дни суперхибрид i8 Roadster.

Вижте как изглежда BMW i8 Roadster >> >> >>


През 2019 г. ще се появи MINI с технологии от ново поколение. Той ще черпи ток от батерии с по-висока енергийна плътност и усъвършенствани електромотори. Година по-късно ще се появи електрическа версия на X3, а през 2021 г. - автономният iNext.

В основата на всички електрически BMW-та ще залегне архитектурата HEAT (High-integrated Electric Drivetrain), която обединява електромотора, трансмисията и електронните компоненти в единен алуминиев блок. Системата ще се захранва от акумулаторни модули с капацитет 60, 90 и 120 кВтч, с които автономния пробег ще достига съответно 450, 550 и 700 км.

В зависимост от типа задвижване ще се монтира електромотори с мощност от 136 к.с. за моделите с предно предаване до 272 коня за тези със задно. Срещу допълнително заплащане ще се предлага и двойно задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема между 9 и 6 секунди, а обсегът с пълни батерии ще достига 300 км.

Най-наточените електромобили на BMW ще се оборудват с по три мотора с по 272 к.с. (един на предната и два на задната ос). С такова въоръжение спринтът от място до 100 км/ч ще приключва за по-малко от 3 секунди.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за BMW


Нови автомобили