Бенгъл е бащата на изключително красивото Fiat Coupe, след което става главен дизайнер на BMW. Там той създава купе-вседехода X6, концепцията Z9. Американецът работи и по всички останали возила на BMW-групата - включително тези на Rolls-Royce.

От 8 години Бенгъл не работи за баварците, като беше заявил, че смята да си даде почивка от света на автомобилите. През 2012 американецът бе започнал работа в Samsung, но страстта към колите изглежда не го е напуснала, защото преди известно време Бенгъл бе обявил, че работи над нов автомобил.

Междувременно дизайнерът бе заявил не без основание, че смята съвременният дизайн на колите за твърде еднообразен и залагащ на добре познати схеми и догми.

Е, сега Бенгъл разкри проекта, върху който е работел, и той със сигурност не може да се нарече догматичен.

Концепцията му е за малък градски електромобил и се нарича Redspace REDS EV, като тя е свързана с китайската държавна компания China Hi-Tech Group Corporation, която произвежда... тъкачни станове.

Китайците обаче явно са искали да опитат нещо съвсем различно, като навлязнат на нов пазар с нещо напълно ново. На помощ им се е притекъл Бенгъл, който е решил да наруши всички установени правила при дизайна на автомобили.

Вижте как изглежда Redspace REDS EV >> >> >>


Електромобилът му определено няма спортно излъчване, а по-скоро напомня за старите камиони, продаващи сладолед в американските филми. Предното стъкло е обло, с обратен наклон и покрито с козирка, пазеща от слънцето.

Задното стъкло също е с обратен наклон, а автомобилът изненадващо разполага със... заден дифузьор.

Крайният резултат изглежда доста комично, но други пък смятат колата за напълно симпатична и подходяща за вкуса в Далечния изток. В Япония например подобни кубични "автомобили" са едни от най-продаваните модели.

Не са ясни техническите параметри на Redspace REDS EV, но се знае, че моторът ще захранва задната ос, максималната скорост ще е 120 км/ч, а на покрива ще има соларни панели, зареждащи батерията.