Това твърдят няколко бивши и настоящи служители на автомобилната компания на Илон Мъск, цитирани от агенция Reuters. Според тях над 90 % от автомобилите с марка Tesla се нуждаят от ремонт веднага след напускането на поточните линии, предава факти.бг.

От Tesla реагираха мигновено и казаха, че контролът на качеството в компанията е изключително строг, а повечето от проблемите с колите са незначителни. Значителни или не обаче, те съществуват и от Tesla не го отричат.

За сравнение ще кажем, че при големите автомобилни производители, като BMW и Toyota например, този процент е около 10. Проблемите в електрическите американски коли явно се забелязват и от потребителите и настоящи клиенти на Tesla.

От едно проучване на Consumer Reports става ясно, че над 90% от собствениците на автомобили с марка Tesla не биха си купили втори път кола, произведена от компанията на Илон Мъск. Според експерти пък, отстраняването на въпросните "дребни" проблеми е една от причините за огромните загуби, които трупа компанията.