АвтоВаз планира да добави телематична платформа в автомобилите Lada Granta, която позволява управление на колата с помощта на смартфон.
Внедряването на системата Lada Connect ще започне през 2018 г., съобщи Ведомости, позовавайки се на източници от компанията.

Платформата Lada Connect беше представена миналата година на московския автосалон ММАС. Тя позволява на собствениците на автомобили Lada да управляват системите в колата с помощта на смартфон, предава technews.bg.

Как изглежда Lada Granta >> >> >>В частност, платформата поддържа операции като отключване и заключване на автомобила, пускане и спиране на двигателя, вкл. по таймер и при промяна на температурата на околната среда, отваряне на багажника, проверка на състоянието на вратите, подаване на светлинен и звуков сигнал с цел по-лесно откриване на колата на паркинга и др.

Системата ще осигури също информация за състоянието на Lada и необходимостта от техническо обслужване, дистанционна диагностика, записване за технически преглед и анализ на начина на шофиране, както и ежедневна статистика за всички събития с автомобила.

Внедряването на Lada Connect в моделите Granta, които имат руска електрическа система, е по-евтино, отколкото във Vesta и XRay, базирани на западна архитектура. Поради това Granta ще стане първият автомобил на АвтоВаз със система за дистанционно управление. Очаква се Vesta и XRay да се сдобият с Lada Connect през 2019 г.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Lada


Нови автомобили