Иновацията се нарича Tachyon Speed, а името е заимствано от частицата Тахион, която никой все още не е виждал, но теоретично се смята, че Тахионите са елементарни частици, движещи се по-бързо от светлината. Названието е много амбициозно, какъвто всъщност е и самият проект. Новият хиперкар е събрал в себе си редица иновационни технологии и смели технически решения, предава technews.bg.

Вижте снимки >> >> >>



Първото от тях е наличието на шест електрически двигателя в автомобила. Системната им мощност е 1 250 к.с., а максималният въртящ момент е просто потресаващ - 4 448 Нм. Предаването, естествено е и на четирите колела. Втората сериозна иновация е коефициентът на въздушно съпротивление.

Той не е никак малък - 0.39 Cd, но това се прави с цел да се увеличат максимално силите на натиск действащи на автомобила. При по-високо скорости се активират автоматични аеродинамични елементи в задната част на колата, които още повече увеличават силата на натиск.

Третата основна новост е слабо разпространената тандемна схема за водача и пасажери, като те могат да се настанят на местата си, след като цялата предна част на автомобила бъде отворена. Tachyon Speed тежи 1 388 килограма. Ускорението до 100 става за под 3 секунди, а максималната скорост е 386 км/ч. Автономният пробег на автомобила пък е 241 километра. Предвижда се малко серийно производство, което автоматически означава, че цената в щатски долари ще е с шест нули.