AD Tramontana произвежда супер автомобили в лимитирани серии и всяка една кола е с индивидуално изработен интериор. Всеки проект е различен и се разработва от Vilner в България, като изложената на SEMA Tramontana е последната еволюция на сътрудничеството на двете марки.

Вижте колата >> >> >>


Vilner са разработили и изработили абсолютно всичко в двуместния кокпит на карбоновия шосеен болид, изключение са само бутоните и превключвателите. Основният акцент е „златната кожа“, която продължава златистите мотиви зададени с екстериора.

Тя е с гущеров релеф и придава царствено-винтидж излъчване на седалките. Останалата част от тях е облицована с комбинация от черна кожа и алкантара, съшита също със „златен“ конец.

Страничните облицовки на кокпита и дори стелките са изработени в същия стил, който може да бъде ясно различен при козирката на контролните уреди – черна алкантара със златен кант.

Воланът на тази Tramontana е проектиран изцяло от Vilner – от формата, типа материали и тяхното разпределение, до позицията на бутона за изключване от скорост, всичко е по идея и реализация на българското ателие. Бутоните за клаксона са скрити при уширенията над палците, а централният маркер също е „златен“.

Моторът е 5,5-литров битурбо V12 от Mercedes-Benz, генерира 888 конски сили и създава царствено усещане у шофьора. Това самочувствие трябваше да личи и от дизайна на интериора – никой не очаква скромност от подобна машина, чийто кокпит напомня този на боен самолет“, казва Атанас Вилнер, основател на едноименното ателие Vilner.