Александър Григоров бе избран измежду 1530 участници, които дадоха правилен отговор на въпроса "Кога се е провел първият автосалон в България?" (1991 г.). Той получи възможността да шофира свободно Mercedes-Benz GLA за тридневен период и сега споделя впечатленията си от немският кросоувър с нас.

Останахте ли доволен от Mercedes GLA и кое е нещото, което харесахте най- много в автомобила?

Определено съм впечатлен от автомобила, в частност от ускорението, което предоставя със своите 177 к. с., качеството на вложените в интериора материали, незабравимия комфорт при шофиране, както и от наличните системи за безопасност, с които е оборудван. Възхитен съм и от прецизната работа на седемстепенната автоматична трансмисия.

Успяхте ли да отидете на някое интересно място с колата?

Да. Посетих района на гр. Велинград и околностите. Естествено имах възможността да се насладя на автомобила и по софийските улици.

Как се справя Mercedes GLA по родните пътища?

Несъмнено Mercedes GLA 220 d 4matic e изключително подходящ за нашите пътища, именно поради успешно подбрания пътен просвет.

А тествахте ли колата по по-труден терен?

Не успях да тествам колата по по-труден терен, но излязох за малко от асфалтовия път. Поведението й напълно оправда очакванията ми. Не загуби ни най-малко от комфорта си.

Какъв е личният ви автомобил и бихте ли предпочели Mercedes GLA пред него?


Единият от автомобилите, които ползвам е от категорията SUV, а другият – малък спортист с по-голяма мощност от Mercedes GLA, като предпочитам да не посочвам марките. Всеки един от тях има своите предимства и недостатъци. Не крия обича, че в ежедневието си с ГОЛЯМО удоволствие бих ползвал автомобил, като Mercedes GLA.

Ако можехте да изберете да тествате друг модел от гамата на Mercedes, кой би бил той?

С удоволствие бих тествал AMG GT. Стискайте ми палци! :)

За завършек искам да благодаря на Дир.БГ, които ми предоставиха възможността да покарам този страхотен Mercedes.