Вайос Доцикас се присъединява към Тойота Гърция през декември 1986 г. и има повече от 30 години опит в бизнеса на Toyota. През 2011 г. той е повишен на длъжност Ритейл Директор – Гърция, а през 2014 г. обхватът на неговата роля и отговорности е разширен и той заема позицията Ритейл Директор за Гърция, България, Румъния, Македония и Албания.

През последните години Вайос и неговият екип постигнаха високи резултати в ритейл бизнеса като в условията на силна икономическа нестабилност в Гърция значително увеличиха рентабилността на целия Балканския регион.

На новата си позиция той ще отговаря за цялостното развитие на бизнеса на Toyota & Lexus в поверените му пазари, като ще управлява дейността по дистрибуцията, продажбите през собствените дилърства, както и през независимата дилърска мрежа на двете марки в страните от региона.

Вайос поема поста от Георгиос Кириазис, който поставя началото на бизнеса на Toyota в България през 1995 г., а през 1999 г. основава Тойота Балканс ЕООД – официален вносител и дистрибутор на Toyota & Lexus. След 26 години успешнa кариера свързана с марките Toyota & Lexus, Георгиос Кириазис се оттегля в пенсия.

Георгиос Кириазис започва кариерата си в Тойота Гърция през 1991 г. като Продуктов Мениджър и бързо демонстрира силен търговски усет и иновативен подход във всички проекти, които ръководи. Благодарение на забележителните си резултати и отдаденост през 1995 г. той е повишен на длъжност Генерален Мениджър на ТМ Ауто в България. На този пост той значително допринася за разрастването на бизнеса на групата на Инчкейп в Централна и Източна Европа, основавайки компании в Русия, Румъния, Полша и Македония. През 2000 г. той е повишен в Управляващ Директор Toyota & Lexus за регион Балкани (Румъния, България, Македония и Албания).

През годините на своето управление Георгиос Кириазис извежда компанията на предни позиции в региона и допринася за нейния стабилен растеж и развитие. Днес компанията е символ на пазарен успех, а марката Toyota е установена стабилно в сърцата на потребителите.