На сайта на руския производител се появи информация за нова модификация на Lada 4x4 или позната още у нас като Niva. Това е и най-скъпата Niva, но според руснаците е и най-проходимата. Името и е Lada 4x4 Bronto, а цената и е 740 000 рубли, предава факти.бг.

Вижте снимки >> >> >>


Сумата се равнява приблизително на 10 800 евро, което е с над 2 000 евро повече от досегашната най-скъпа Lada 4x4 Urban. Модификацията Bronto се отличава от стандартната Niva по раздутите си калници, увеличения клиренс, усиления заден мост, както и по доработените пружини и амортисьори, които са с увеличен ход.

Самоблокиращите се преде и заден диференциал също са нови и според руснаците, доста по-ефективни, а спирачките са снабдени с ABS. В базовото оборудване на Bronto влизат климатик, сервоусилител на волана, допълнителна шумоизолация на купето, рейлинг на покрива ел. стъкла и подгряване на седалките.

15-цоловите лети джанти са "обути" със специални всъдеходни гуми. Що се отнася до двигателя, т той е без изменения. Работният му обем е 1.7 литра, а мощността - 83 конски сили. Скоростната кутия е механично. Така комплектована обаче, най-високопроходимата Lada 4x4 Bronto ускорява от 0 до 100 км/ч за 18 секунди, но все пак едва ли някои си купува култовия всъдеход, заради неговото ускорение.