Паспортните данни надали отговарят на реалността, но въпреки това бензин-електрическият S 560e със сигурност ще стане една от най-икономичните лимузини от висш клас, съобщи факти.бг

Хибридната S-Klasse има йон-литиева батерия с капацитет 13.5 кВтч и може да измине до 50 км само на ток. Акумулаторните блокове са по-компактни и част от хибридната апаратура е побрана под предния капак, в резултат на което обемът на багажника и приличните 410 литра.

Електромоторът с мощност 122 к.с. и въртящ момент 440 Нм е вграден между трилитровия шестцилиндров двигател с 367 к.с. и деветстепенната автоматична трансмисия 9G-Tronic Plus. Работата на електромеханичния модул се управлява от Bosch Eco Assist.

Електрониката анализира маршрута и моментните условия на пътното движение и въз основа на тези данни подлага S-Klasse на строга диета.

"Мозъкът" на системата използва в максимална степен инерцията и подсказва на водача колко газ е достатъчно да се подава чрез промяна в усилието за натиск върху педала.

S 560e позволява дистанционно затопляне и охлаждане на салона. Това става през специално приложение за смартфони, разработено от Mercedes-Benz.