Ето пет от най-популярните автомобилни приложения:

Nissan Connect
Приложението предлага над 50 вложени функционалности и включва три години безплатен абонамент и една година допълнителна застрахователна програма, предава technews.bg. Приложението изпраща нотификации, когато времето за сервизно обслужване е дошло и в случаи на превишена скорост, като освен това може да изпраща местоположението на приятелите и близките. Софтуерът може да се изтегли за Google Play и Apple App Store – Nissan Connect за Android; Nissan Connеct за iOS.

Hyundai Care
Приложението Hyundai Care работи на базата нa GPS технологията на телефона и предлага крайпътно асистиране, застраховка и напомняне за необходимо обслужване на колата. През него водачите дори могат да запазят следващото си посещение в сервиза. Приложението също така дава информация за цената на труда и резервните части при необходимост. Достъпно е за сваляне от Google Play Store и Apple App Store – Hyundai Care за Android; Hyundai Care за iOS.

Toyota Connect
Toyota Connect дава достъп до детайлни 3D карти с информация за трафик обстановката, ограниченията и други данни в реално време. Приложението разполага и с вградена помощна навигация, до която и да е дестинация. За поддръжка на превозното средство са предвидени напомняния за дати на обслужване и възможност за удобни онлайн плащания. Водачите могат да разчитат също на пътна помощ, локализиране на магазин на Toyota и достъп до богат ресурс от информация за автомобила ви. Приложението е налично в Google Play и Apple App Store – Toyota Connect за Android; Toyota Connect за iOS.

Ford Owners
С това приложение притежателите на Ford могат да следят обслужването на автомобила и какво точно трябва да бъде обслужено. Подобно на другите приложения, и Ford Owners дава достъп до пътна помощ и предоставя редица наръчници за работа с превозното средство. Включена е и библиотека от видео ресурси, информация за Ford магазини и сервизни центрове. Приложението може да бъде свалено от Google Play Store и Apple App Store – Ford Owners за Android; Ford Owners за iOS.

Honda Connect
Това приложение изпраща известия на собствениците за поддръжка на автомобила, вкл. периодични напомняния за обслужване и възможност за планиране на посещение в сервиза. Има опция за ръчно изпращане на SOS сигнал на приятели и роднини, в случай на извънредна ситуация. Приложението разполага и със запис за количеството на горивото, последно зареждане, статистика за разход и други. Honda Connect е достъпно за сваляне от Google Play и Apple App Store – Honda Connect за Android; Honda Connect за iOS.