Елитният британски автопроизводител Aston Martin, който няма и един хибрид в актуалната си гама, планира да монтира електромотор във всяка своя кола до 2025 г.
Това съобщи изпълнителният директор на компанията Анди Палмър.

От Aston Martin допълват, че 25 процента от автомобилите им ще бъдат абсолютно електрически до края на следващото десетилетие. Освен това компанията иска да произвежда сама новите си двигатели, предава факти.бг.

Вместо да купуваме електрически системи от технологичния ни партньор Daimler, който понастоящем ни доставя своя V8 двигател и част от електрониката си, планираме да развием свои електрически системи за задвижване. Трябва да запазим основните технологии в компанията. Затова проектираме собствен V12 двигател. Вярваме, че електрическите превозни средства са основна технология и затова ние искаме да ги разработваме сами“, заяви изпълнителният директор Анди Палмър.

Изглежда, че електрическият RapidE ще бъде един от първите изцяло електрически автомобили на Aston Martin. Ако марката има намерение да се състезава с Tesla Model S, в този ход има желязна логика.

Вижте как изглежда концептуалния Aston Martin RapidE >> >> >>

stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили