ВАЗ-2108 или Лада Самара е първият масово произвеждан автомобил с предно предаване в СССР, като разработката на модела започва още в края на 70-те години на миналия век, а първият хечбек на АвтоВАЗ слиза от конвейра в края на 1984 година.

При създаването на модела съветските инженери детайлно проучват Renault 9, Volkswagen Golf, Ford Escort Mark III, Opel Kadett и Volvo 340.

Резултатът е, че Лада Самара е един адекватен за времето си автомобил, който обаче първоначално не се харесва на феновете на руските возила, които са свикнали с металните и кожени елементи в по-старите модели на АвтоВАЗ.

Но докато Лада Самара е един напълно нормален хечбек през 80-те и началото на 90-те, то ситуацията през 2010 година е съвсем различна. Типично за АвтоВАЗ производството продължава прекомерно дълго и е спряно едва през 2013 година.

Дългото производство обаче има и едно скрито предимство - моделът става доста често срещан, а автомобилните маниаци го изучават до най-малкия детайл. А това води до появата на множество любопитни тунинг проекти.

Днес ние ще ви представим тази част от тях, която изглежда не просто добре, а направо фантастично.

Вижте най-красивите и нереални тунинговани Самари >> >> >>