Компанията Tesla обяви, че ежедневно получава по около 1800 поръчки за закупуването на електромобила Model 3, а плановете на Илън Мъск са наистина грандиозни, предава Kaldata.

Първите 30 души получиха ключовете за първите серийно произведени електромобили Model 3. Това са единствено служители на компанията. До края на тримесечието и към края на годината производството трябва да стигне по около 5000 електромобила седмично.

До есента на тази година се дава предимство на служителите в компанията, а когато всички специалисти на Tesla получат електромобили, привилегиите се дават на хората, които вече имат електромобил от тази марка.

Финансовият отчет на тримесечието показа, че приходът на Tesla от продажбите на електромобили са $2,29 милиарда, като тримесечието е приключило с $401 милиона загуба.

Мъск каза, че в края на финансовата година неговата компания ще излезе на печалба, а през 2018 година ще задържи печалбата на ниво 25% от реализацията на електромобилите.

В крайна сметка Tesla приключи тримесечието с над $3 милиарда свободни парични средства, които ще бъдат дадени за развитието на производството. Само по този начин е възможно да се постигне гигантско производство, осигуряващо на пазара 500 000 електромобила годишно.