Най-големият производител на автомобили в света, германският концерн Volkswagen, заяви амбициозната цел за продажби на един милион коли годишно от 2025. Основен фокус над усилията на компанията обаче, няма да е нито американския или европейския пазар, а на този на Китай.

Планираме да пуснем четири електрически модела до 2025, като територията на континентален Китай ще е единственият най-голям пазар“, споделя Юрген Стакман, отговарящ за глобалните продажби и маркетинга във Volkswagen Passenger Cars, цитиран от South China Morning Post и Kaldata.

Той е убеден, че недостигът на инфраструктура и най-вече на зареждащи станции съвсем скоро ще бъде преодолян. „Не съм притеснен въобще, тъй като китайското правителство заяви отдадеността си на идеята за производството на електрически коли в страната.

Очаква се компанията да излезе с напълно електрически автомобил до 2020 – по същото време, по което Tesla планира да започне доставя по един милион автомобила на година. От немския автогигант са убедени, че могат да се преборят с американците в сегмента на електрически коли, като Херберт Дайс от Volkswagen заяви, че компанията към момента разполага с потенциал и ресурси, които Tesla не може да си позволи.

Business Insider коментира това, че управляващите най-многобройната страна в света има план да изведе по пътищата пет милиона хибрида и електрически коли до три години.