Немските премиум производители - Audi, Mercedes и BMW залагат усилено на еволюционния дизайн, като новите поколение на моделите им имат много малки разлики в екстериора спрямо предходните си разновидности.

Ситуацията с новото Audi A8 е идентична, като разликите между новото и старото поколение са минимални.

Сравнете новото и старото Audi A8 >> >> >>


Различни са фаровете, стоповете и радиаторната решетка. Багажникът също се е сдобил с дискретен спойлер, но броя на визуалните промени по екстериора подхожда повече на фейслифт, а не на нов модел.

Ситуацията при интериора обаче е коренно различна и той е станал изключително технологичен. Инфотейнмънт системата разполага с два Full HD дисплея, като горният екран е с размер 10.1 инча, а този под него е 8.6-инчов. Всички сензорни бутони имат т.нар. тактилен отклик.

Освен с много по-стилния си дизайн, салонът блести и с върхови нива на комфорт - налична е дори функция за масаж на краката.

Технологично новото поколение на Audi A8 е много по технологично и има автопилотът, работещ до скорост от 60 км/ч. Безпилотната система се задейства и ако се уловят признаци, че шофьорът е заспал. Освен това навигацията е самообучаема.

Автомобилът е напълно свързан и с вашия смартфон - например, с едно цъкане от телефона вашето Audi A8 може да се паркира само.