Дизайнът на модела е еволюционен, като леко е променен обликът на фаровете, стоповете и дори бъбрековидната радиаторна решетка, но много линии са запазени. Същевременно стилът на модела се е доближил до по-малкия баварски кросоувър - X1.

Вижте снимки >> >> >>


Новото BMW X3 е изградено върху нова платформа, която е позволила едновременно нарастване на размерите и намаляване на теглото. Колесната база е по-дълга с 5,5 сантиметра спрямо предходното поколение, а теглото е с около 50 кг по-ниско.

Двигателната гама ще включва 4- и 6-цилиндрови агрегати. По-интересното е, че моделът ще се сдобие със своя изцяло електрическа версия, която ще бъде доста способна.

Електрическото BMW X3 ще може да изминава 400 км с напълно заредени батерии, ще има мощност над 300 к.с. и технология за бързо зареждане. Тази версия ще дебютира в края на десетилетието.

Новото BMW X3 е първото в историята на модела, което се сдобива и с M Performance вариант. Той ще се задвижва от 3.0-литров 6-цилиндров редови турбо бензинов мотор, чиято мощност е 355 к.с. и 500 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 4.6 секунди.

Що се отнася до интериора, той е модерен и изработен от премиум материали. Седалките са ергономични и тапицирани с кожа. Инфотейнмънт системата е съчетана с по-голям дисплей, като кросоувърът има множество системи за подпомагане на водача, взети директно от от 5-та и 7-ча Серия. На разположение са адаптивен круиз контрол, система за следене на пътната настилка, гласов контрол, асистент следящ пътните знаци и др.