Един френски производител разбра преди много години за способностите на хечбековете и лудите му проекти станаха любимци на милиони, като започнем от дяволското Renault 5 Turbo.

Във времето те постоянно се стремяха да пускат нови и нови интересни разработки с големи възможности. Там някъде се появи и наследника на Петицата в лицето на истински красивото Clio V6.

Сега обаче, компанията иска да представи визията за бъдещето си, а то както всички знаем включва електрическо задвижване. Прототипът им е наречен ZOE e-Sport и иска да представи опитът натрупан във Формула Е.

Вижте снимки >> >> >>



Тази малка машина е нещо, което едва ли очаквате - хечбек с ускорение от 0 до 100 за скандалните 3.2 секунди. За да постигне маскималната скорост от 210 км/ч при тръгване от място пък, са нужни още по-впечатляващите 10 секунди - в хечбек - да, десет.

За да вкарат допълнителна емоция във видеото, от компанията са избрали една от най-големите икони и наставник на отбора във Формула Е - легендата Ален Прост. Той определено може да ни пренесе в култовите години на Формула 1 и да ни накара да се замислим.