Триколесният Peel Trident е най-малката кола, правена някога, а желаещите да се сдобият с нея могат да участват на търг.
На много места в интернет може да се открие информация за най-малката кола в света. Не навсякъде обаче информацията е вярна. Мнозина смятат, че най-малкият автомобил е Peel P50, произведен през 1962 година, но това не е така. Най-малката кола в света също е дело на Peel, но моделът се нарича Trident.

Вижте как изглежда Peel Trident >> >> >>


Именно това миниатюрно возило сега се продава от аукциона RM Sothebys в Калифорния. Триколесният Peel Trident е с дължина 190 см, а широчината му е 99 см. Общото му тегло е само 150 кг. Удивителното е, че тази кола е двуместна, въпреки че е сложно да си представим как тези малки колела издържат двама души.

Вместо врати в Peel Trident е предвиден отваряем прозрачен капак, подобен на този в самолетите изтребители. Двигателят е 49-кубиков едноцилиндров, а мощността му е само 4.2 конски сили. Моторчето работи съвместно с тристепенна механична скоростна кутия, като всичко това позволява максимална скорост от 45 км/ч.

Разходът на гориво на най-малката кола е 2.8 литра на 100 км пробег. От модела са произведени само 45 бройки, а този, който се продава в момента е бил собственост от 1965 година до днес, само на един човек. От аукционната къща все още не са обявили начална цена за автомобилчето.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили