Иновацията се нарича Exclusive Edition и е по-мощна от стандартното 911 Turbo S с 27 конски сили.

Подобно на базовата версия и модификацията Exclusive Edition е оборудвана с 3.8-литров шестцилиндров двигател. Мощността му обаче е 607 конски сили, а максималният въртящ момент - 750 Нм, предава факти.бг.

Вижте снимки >> >> >>



От място до 100 км/ч 911-ката от й Exclusive Series ускорява за феноменалните 2.9 секунди, а до 200 км/ч - за 9.6 секунди. Максималната скорост на специалната версия е 330 км/ч.

Автомобилът е оборудван с ефектни 20-цолови лети джанти с една централна гайка, "обути" с нископрофилни високоскоростни гуми. Спирачките са керамични, а окачването PASM е адаптивно.Моделът също така впечатлява с пакет Sport Chrono, както и с уникалния си златист цвят, разработен от подразделението Porsche Exclusive Manufaktur, което преди това се наричаше Porsche Exclusive.

Акценти от същия цвят присъстват и в салона на автомобила. Вътре впечатление правят и иновационните кресла, които имат 18 различни ел. регулировки във всички възможни направления.От Porsche 911 Turb S Exclusive Edition ye бъдат направени 500 бройки, като с всяка от тях ще се предлага ексклузивен часовник от карбон и титан, разработен от Porsche Design. Количеството часовници също ще е точно 500.

Клиентите ще получат и специална чанта с аксесоари, разработени специално за 911 Turb S Exclusive Edition. Към момента от компанията не назовават цената, на която ще се продава най-мощното 911 Turbo S.