Севастополското конструкторско бюро и австрийската компания Milano Automobile обявиха, че разработват нов суперкар с мощност 1 000 к.с.
Автомобилът ще бъде базиран на проекта Lada Raven на дизайнера Дмитрий Лазарев от 2014 г., съобщава "Комсомолская правда", цитирана от Факти.

Вижте как изглежда Lada Raven >> >> >>


Публикуваните тогава компютърни рисунки на колата привлекли вниманието на австрийския състезател и един от основателите на Milano Automobile Маркус Фукс. Автомобилът ще бъде разработен изцяло в Крим, включително дизайна и аеродинамиката, но ще се произвежда в Австрия.

"Това няма да бъде кола за пистата, а за пътя - от сорта на Ferrari, Lamborghini, Porsche. Всеки желаещ ще може да си я поръча", коментира Юрий Айрапетян от кримската организация на малкия и среден бизнес "Новая формация", която е партньор в проекта.

"Тестовете ще се провеждат в Австрия, но ще го изпробваме и по нашите пътища. Обещали са ни да пратят в Крим две бройки", споделя Айрапетян.

Първият автомобил ще бъде готов след година и половина-две.

Планираният тираж е 100 бройки, по 20 на година. Впоследствие гамата ще бъде разширена с още един модел, но подробности за него все още няма.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Lada


Нови автомобили