Humvee C-Series ще се предлага в три версии в зависимост от оборудването, а първите 100 екземпляра ще бъдат готови до края на годината.

Правата върху марката Hummer принадлежат на General Motors, но концернът преустанови производството на всъдехода през 2010 г. След неуспешен опит брандът да бъде продаден на китайците някогашният герой от Войната в залива излезе окончателно в пенсия, пише Факти.бг.

Humvee Export и VLF Automotive също няма да могат да използват марката Hummer. Humvee C-Series ще се сглобява с части от армейските запаси, каквито подразделението на GM AM General предлага от 2013-а, но без двигателите и военното оборудване. Подобен "полуфабрикат" струва $60 000.

Мичиганската Humvee Export ще си сътрудничи с основаната от бившия шеф на General Motors Боб Лъц VLF Automotive. Humvee C-Series ще може да се поръча с 6.5-литров дизелов V8 с мощност 190, 205 и 250 к.с. или с 6.2-литров бензинов V8 с 430 коня. Скоростната кутия ще бъде 4-степенен автоматик GM 4L85-E.

Спартанският интериор на военната машина ще бъде облагороден с кожа, дървени декорации и съвременна електроника. Първият готов всъдеход бе показан пред публика на салона в Шанхай, което подсказва кой ще бъде основният пазар на автомобила. Humvee C-Series ще се продава също в Европа, Африка и Близкия Изток, но не и в родината си.